Terapi for the win

Livet är konstant trassel
Är inte livet ett konstant olagt pussel? Det bara ramlar ned fler och fler pusselbitar från himmelen. Men det är ju också det fina med livet. Att man aldrig blir helt klar, att det kommer förändringar. Någonting jag verkligen tror på är terapi. Och jag tror inte att terapi är bara för självmordsbenägna eller för traumatiserade personer. Jag tror att terapi är bra för alla! Jag har gått i terapi säkert femton gånger i mitt liv. Olika åldrar. Olika platser i livet. Olika händelser som påverkat mig. Olika relationer. Och så vidare. Och nu har jag börjat gå i samtalsterapi i stockholm.

Jag tror verkligen att terapin är nödvändig för mig. Den hjälper en att reda ut sina tankar om saker och ting. Både sådant som lågor i nuet men också tankar eller händelser från förr som fortfarande påverkar en och ens tankar i nuet. Jag tror också att man har en större chans att lägga mer av pusslet innan man dör om man går i terapi och vem vill inte det? Alla vill väl få ut det mesta av livet medan man ännu lever? 

Samma sak tror jag gäller för parterapi. Det är ju inte bara bra för par som är i krisläge. Alla borde gå i parterapi lite då och då, eftersom att det hjälper en att kommunicera bättre med sin partner och alla vet ju att kommunikation är A och O i en relation. Det är basal fakta så varför inte ta vara på att det finns hjälp där ute? Dessutom hjälper en terapeut paret att berätta och gräva djupare i sig själva för att sen kunna dela med sig av detta till sin partner och detta resulterar i att relationen blir djupare och växer sig mycket starkare. Det är väl målet med en relation? 
Kort och gått, terapi hjälper en att nå sina mål i livet.